Over mijzelf

Maria Lagou

Ik ben geboren in Athene, en woonde lange tijd dichtbij het bekende Eleusis en aan de kust in Glyfada. Zomers was ik altijd te vinden in Epidauros naast het oude theater en Asklepion, Tempels van Athena en Poseidon, daar voelde ik me het meeste thuis en kon ik de subtiele energieŽn van deze heilige plaatsen ervaren. Als kind heb ik me verbonden gevoeld met de oude wijsheid van Griekenland en Egypte en op jonge leeftijd volgde ik scholing in de filosofische stroming van Pythagoras. De vragen zoals: Wie ben ik echt? En wat is de bedoeling van het leven? waren altijd mijn leidraad en hebben mijn spirituele ontwikkeling aangedreven. Wat ik nu kan zeggen is: vind jezelf en alle antwoorden zullen je gegeven worden of de vragen zullen vanzelf oplossen. 

In Amsterdam heb ik van 1995 tot 2000 als hoofd van Human Universal Energy Research Institute gewerkt en vele trainingen energetische therapie gegeven aan grote groepen mensen. Ik heb in mijn leven veel gereisd en veel spirituele leraren en meesters mogen ontmoeten. In mijn jonge jaren heb ik mij onder andere verdiept in Esoterisch Christendom, HindoeÔsme, Boeddhisme, Advaita en Yoga.

Tijdens een reis In Nepal in 1985 overkwam mij een geweldige spirituele ervaring die mijn leven totaal veranderde en hierop terugkijkend besefte ik jaren later dat op een of andere manier deze ervaring mijn Merkaba ook spontaan had geactiveerd. Ik was toen dit gebeurde nog totaal onbekend met de Merkaba maar ik voelde elke dag een enorm groot energieveld om me heen. Ik voelde me totaal gecentreerd in mijn hart waar ik ook was. Als ik voelde dat iets zou gebeuren dan vond het weldra plaats. Alles manifesteerde als vanzelf in mijn leven. 

Op mijn Spirituele odyssee, kwam ik in contact met Drunvalo Melchizedek in 1997. Toen ik Drunvalo tegen kwam werd ik door hem opgeleid als teacher in deze merkaba-techniek, die mij eerder spontaan was overkomen, toen wist ik dat dit voorbestemd moest zijn. Ik voel me nog steeds dankbaar dat ik de kans heb gehad door hemzelf onderwezen te zijn als trainer. Sinds medio 2011 ben ik ook officiŽle teacher/trainer voor het doorgeven van het nieuwste materiaal van Drunvalo Melchizedek 'Awakening the Illuminated Heartí. De inspiratie en hart-essentie die Drunvalo weet over te brengen is de kern die ik in mijn workshops tot uitdrukking breng.

Ik ben opgeleid in verschillende vakgebieden die het menselijk bewustzijn beschouwen zoals o.a. Eclectische Integratieve Psychotherapie, Psychosynthese, Hypnotherapie, Energetisch healingswerk (body, mind, emotional, soul, spirit), Natuurgeneeskunde, Pedagogiek, NLP, etc. Dit helpt mij bij mijn werk als trainer om groepen te begeleiden. Het is daarbij mijn intentie om te helpen bij de herontdekking van ons Ware Zelf en de innerlijke schoonheid die in ons allen aanwezig is.

Spiritualiteit is voor mij zeer tastbaar en verbonden met de realiteit van het dagelijks leven. Wanneer we realiseren dat spirit en materie ťťn zijn en zij in elkaar overvloeien wordt de scheiding tussen beide concepten opgeheven en kan eenheid met alles beleefd worden. In 1999 heb ik ANIK Consultancy & Trainingen opgericht en meer recent ANIK Academy. ANIK staat voor Ancient & New Integrated Knowledge ook wel ANew Inner Knowing en heeft als doelstelling van binnenuit via een integratieve benaderingswijze een duurzame transformatieve bijdrage te leveren aan een gezonde ontwikkeling van mens en organisatie.  

Mijn Griekse culturele achtergrond en de verbinding van spiritualiteit met wetenschap, filosofie en kunst inspireren mij bij mijn werkzaamheden. Ook mijn contacten met wisdomkeepers over de hele wereld zijn  enorm motiverend voor mijn spirituele werk. Voor mij is onvoorwaardelijke liefde de sleutel tot de universele taal. Mijn hart staat open om deze pure communicatie te laten plaatsvinden met eenieder die daarvoor open staat zodat het gedeeld kan worden in de wereld om ons heen.

Drunvalo Melchizedek

Drunvalo Melchizedek heeft als doel het bewustzijn op aarde en andere soortgelijke planeten te helpen ontwaken.

Drunvalo heeft eerst natuurkunde en later kunstwetenschappen aan de Universiteit van California Berkeley gestudeerd. Deze combinatie resulteerde in een grondige studie van de (heilige) geometrie. Daarnaast heeft hij bij verschillende leraren van allerlei achtergronden gestudeerd, wat hem universeel inzicht verschafte en wat hem in staat stelde veel geheimen te ontrafelen en diverse doorbraken te bewerkstelligen.

Drunvalo schept een spiritueel wereldbeeld dat wetenschappelijk gegrond is en verwijst naar de essentie van het hart. Zijn werk levert een duidelijke bijdrage aan de spirituele paradigmaverschuiving die momenteel plaatsvindt.

Drunvalo heeft de hele wereld rond gereisd en geeft zelf vele workshops in Arizona/USA de afgelopen jaren Flower of Life, Earth&Sky en Living in the Heart. Recent heeft hij zijn werk gebundeld en bij elkaar gebracht in Awakening the Illuminated Heart.

De boeken van Drunvalo (zie literatuurlijst) zijn inmiddels vertaald in meer dan 30 talen en bijna overal verkrijgbaar. Alleen al door zijn boeken heeft hij veel mensen weten te bereiken en daarmee een verschuiving in het bewustzijn hier op aarde weten te realiseren bij grote aantallen mensen over de hele wereld.

Op mij heeft Drunvalo de meeste indruk gemaakt als heel toegankelijke, open, vriendelijke, wijze en hartverwarmende man die ik na al deze jaren als vriend/leraar erg dankbaar ben voor alles wat hij gegeven heeft en nog steeds geeft.